Tävlingsdags och simtest.

Med bara 10 dagar kvar till Ironman Klagenfurt känns det väldigt nära. Allt ska stämma materialet, maten, nerverna och formen. Att vår lilla dotter ligger och hostar med feber hjälper ju inte på nerverna, men det är inget hon kan hjälpa utan vi får hoppas hon blir frisk snabbt igen. 

Formen verkar ta sig, körde ett bra brickpass idag och efteråt noterade min Garmin nytt VO2 max på både cykel (60) och löpning (67). Känns ju som en skön bekräftelse på att jag lagt upp träningen rätt.

Jag får fortfarande bättre siffra på löpning men cyklingen börjar ta sig.

Jag får fortfarande bättre siffra på löpning men cyklingen börjar ta sig.

Tävlingsvikten har också stabiliserat sig på ca 70 och jag har haft några noteringar på 69. Hoppas mina ben kan bära dessa kilo hela maran. 

Skor har jag velat lite mellan ett par new balance och saucony Kinvara. New balance skon är lite tyngre, mer dämpad och mer förlåtande när stegen blir lite trötta. Men Kinvara ger skönare löpkänsla, sitter bättre och känns mer naturliga att springa i. Så Kinvara får följa med på tävlingsdagen. På löpningen är jag även lite orolig för en fotled som smärtar mig men den väljer jag att inte tänka på så mycket.

Energimässigt är det inga konstigheter utan det blir Umara som gäller. Beprövat koncept som funkar och finns ingen anledning att ändra något där.

Just nu är är det väldigt varmt i Klagenfurt och det finns risk för sim utan våtdräkt. Detta har jag ju visserligen provat på Hawaii men där flyter du som en kork i det salta vattnet. Blir ju inte riktigt samma i sötvatten. Därför bestämde vi oss för att testa idag.

Mina testobjekt.

Mina testobjekt.

Vi har som tur är ganska varmt i vår simsjö och vi valde att köra ett varv på 600 meter där vi tog tid kände efter och gjorde en utvärdering.

Jag hade min HUUB long course racesuit under hela tiden och först körde jag med min Blue seventy Helix. Kändes som det brukar, körde på stabilt med hyfsat tryck som jag tyckte var möjligt att köra de andra två varven. 

Nästa varv var det dags att köra bara i HUUB dräkten. Lite ovant och det krävdes mer benspark, kändes väldigt fritt och lätt över axlarna att "slippa" våtdräkten. HUUB dräkten är lite som ett nät över delar av ryggen för att vara luftig. Här kände jag vattnet flöda förbi men inte direkt att det kom in något som fyllde dräkten. 

Sista varvet var det dags att dra på mitt swimskin (PZ4TX) utanpå HUUB dräkten. Denna är ganska tajt och jag tyckte direkt att det var mindre bekvämt. När du simmar känner du inte vattnet alls där dräkten sitter och den släpper inte igenom någonstans som jag kunde känna.

Så här blev tiderna. Det är varv 1,3,5 som gäller.

Så här blev tiderna. Det är varv 1,3,5 som gäller.

Pulsen var ungefär samma vid alla varv, Swolf var 37 med våtdräkt och 39 med Racesuit och Swimskin. Mest intressant är att tiden/farten är typ lika med HUUB och Swimskin. Att det bara skilde 5 sek/100 när jag tog av våtdräkten var förvånande lite, även om det blir rätt mycket på 4000 meter (typ 3,5 min). Känslan att simma var klart skönast i bara HUUB racesuit. Tyvärr är det lite kallt i Sverige att köra uten våtdräkt, i varje fall för mig.

Mia körde först med våtdräkt och sen i sin HUUB. Hennes fartskillnad var ca 7 sekunder/100 meter. Mia upplevde också att det kändes friare och skönare utan våtdräkt, tyvärr hade hon inget swimskin att prova. Men om mina test siffror stämmer så känns det som onödiga pengar.

Tyckte att jag simmade hyfsat rakt men GPS,en är inte överens.

Tyckte att jag simmade hyfsat rakt men GPS,en är inte överens.

Tyvärr bygger alla siffror på hur rakt vi simmar och hur GPS,en mäter. Tyvärr är det varvet som ser ut att vara mest sick sack som är med Swimskinet. Återstår kanske några test till men grunduppfattningen är klar och vi vet vad vi ska göra i Klagenfurt. 

Lite midsommar och ett par pass till sen åker vi till Österrike.