MIND POWER TRIATHLON 22 AUGUSTI 2021 BARSEBÄCKSHAMN

Anmälan är öppen. Max 60 startande.

IMG_9641.JPG

Efter en fullträff på vår smygpremiär av Mind POWER Triathlon känner vi oss redo att skala upp racet lite. Därför kör vi en omgång till model större Söndagen 22 Augusti “Kalmar Helgen”. Det blir Olympisk och 70.3 Distans. Nr-lapp på Löpningen, badmössor, priser till Alla deltagare, superfina banor och en underbar stämning i pittoreska Barsebäckshamn.

Simningen Olympisk 2 varv, 70.3 3 varv

Vi startar i vattnet och ger oss ut på en varvbana Motsols där vi kan se botten hela tiden. Publiken får lätt att följa oss och vi har nära till en av säkerhetsbåtarna hela tiden. Efter avslutad distans tar vi oss upp på piren för en kort löpning till T2.

Enkel simbana med fint vatten utan maneter.

Enkel simbana med fint vatten utan maneter.

Cyklingen Olympisk 1 varv + skarv, 70.3 3 varv

Cyklingen startar i Hamnen för att sen svänga Vänster “norrut” längs med kusten. Varvet är Medsols. Här blir det platt körning i drygt 10 km med en fin utsikt över Sundet. När vi kommer till Häljarp svänger vi Höger in från kusten mot Saxtorp rondellen där vi håller Höger för att efter 600 meter ta Vänster in på Grand Prix vägen som går genom Ålstorp och Hofterup. Här har vi lite skydd från träden. När Hofterup tar slut håller vi Höger mot Barsebäck, Följer vägen Vänster vid Hofterups kyrka för att ta Vänster efter vi kört under motorvägsbron. 2 km mot Löddeköpinge innan vi tar sista Höger svängen mot varvning. Upp över gillhögsbacken innan det blir fart ner mot havet och Varvning innan vi når hamnen med högersväng ut på kustvägen.

Här kan det gå riktigt fort om Du orkar hålla trycket uppe och huvudet nere.

Här kan det gå riktigt fort om Du orkar hålla trycket uppe och huvudet nere.

Löpningen. Olympisk 1 varv + skarv, 70.3 3varv

Ta med ert nr-lapps bälte, för på löpet gäller nr-lapp fram. Efter växling nere i hamnen beger vi oss ut på löpet. Här springer vi Motsols. Vi följer gång/cykelbanan över gillhög ner till Barsebäcksby. Vänster in i Byn och mitt i byn finns det Vattendusch toalett och vätskedepå. Ut ur Barsebäck springer vi ner till havet och stranden för att hålla Vänster tillbaka mot hamnen. Tre fina varv på 7 km med vätska Två gånger/varv. Efter Tre varv vänder vi ner för att springa i mål Vid hamnkrogen och växlingsområdet.

Platt snabb bana på asfalt.

Platt snabb bana på asfalt.

Anmäl dig via formuläret och swisha Avgiften till 0734021440

600 kr/person oavsett distans och 200 kr för medlemmar i MIND Triathlon

Tävlings pm

Vi har en racebrefing innan start.

Vi har en racebrefing innan start.

Samling från kl 8:00 Anmälan vid Växlingszonen där ni får startkit med nr lapp och badmössa. Parkering finns på Vänster sida precis när ni kör in i Barsebäckshamn. Härifrån är det bara 400 meter till Tävlingsområdet. OBS, det finns 2 st offentliga toaletter vid den norra gaveln av av byggnaden med hamnkontoret. Det finns UMARA produkter att köpa på plats.

Racebrefing kl 9:30 Vid växlingsområdet har vi en kort genomgång av banor, depåer och svarar på ev frågor.

Simstart i vattnet 10:00 Vi radar upp oss i hamninloppet för att dra igång loppet på given signal. Uppvärmning är fritt tills 5 min innan start. Vi simmar 2 varv Olympisk och 3 varv för 70.3.

Prisutdelning till podium platser Sker vid målet.

13:30 Olympisk

15:30 70.3

Alla andra får pris vid målgång

Målområde. Vi erbjuder dricka och något sött att tugga på efter målgång. Ett skönt dopp i havet ersätter duschen. Glass, middag osv finns att köpa på hamnkrogen 20 meter från mål.

Tidtagning blir model enklare, så ladda er triklocka.

Banor. Vi lägger ut banorna för nerladdning, info tavlor med bansträckning i start/målområde och tydligt markerat upp var ni ska svänga. Det är er skyldighet att hitta runt banan och räkna era varv. Vi håller 12 meter mellan cyklarna på båda distanser. Vi har bara NR-LAPP på Löpningen. Ni kan sätta ut egen energi vid varvning cykel 30, 60 km Löpning 1, 7, 14, 20 km. Märk era flaskor/gels Tydligt.

Säkerhet!! Allt deltagande sker på egen risk. I vattnet kommer finnas båtar, Påkalla uppmärksamhet genom att vifta med armar ropa eller ta hjälp av en medtävlande om det behövs. Ute på vägarna gäller trafikregler och vägarna är INTE avstängda, så var uppmärksam vid omkörningar, korsningar och dolda utfarter. Detta gäller både cykel och löp. Cykel ska ha fungerande bromsar och en godkänd hjälm ska bäras så länge du rör cykeln.

Vi kommer ha funktionärer vid växlingszonen hela dagen men ansvarar inte för era värdesaker.

Det kommer finnas vätskedepå vid varvningen på cykel, varningen på löp och extra depå i Barsebäcksby. Vi erbjuder vatten och coca cola, det andra får ni själva ta med. Vi lämnar hörlurar hemma och tar hand om vårt skräp. Papperskorgar finns vid depåerna att slänga saker i.

KOM IHÅG ATT TACKA FUNKTIONÄRER OCH PUBLIK, DE ÄR DÄR FÖR DIN SKULL.

IMG_9630.PNG

Kom igen nu så kör vi Triathlon det är ju KUL !!

Kontakt: fredrik@mindtri.se 0734021440