Holly- vår nya familjemedlem

Igår sålde jag min gamla cykel. Det va lite vemodigt att ta adjö, det har varit många bra stunder med min QR, men nu kände jag att det var dags att ta ett steg upp. Holly, som hon heter ( fru till Jolly ) anlände lagom till vi skulle på träningsläger på Fuerteventura. Ovh visst är hon fin, min nya pärla!

Holly höjs till skyn, vi ska nog komma bra överens du och jag!

Holly höjs till skyn, vi ska nog komma bra överens du och jag!

Det är inte helt optimalt att köra på tempocykel när du är på läger och ska cykla med en grupp, men är cykeln ny och det är vinter hemma så måste den ju provas. Första cykelturen vågade jag inte ha profilhjulen på, så jag och Fredrik bytade. Inställningarna för att ligga i tempoposition är inte dem samma som att sitta upp och trampa, det märktes tydligt, så lite ändringar fick göras för att det skulle kännas ok att cykla i grupp. Det var en härlig vecka med 50 mil cykel och dessutom simpass, både i bassäng och öppet vatten och lite löpning. 

Nu har det även blivit väder här i hemma för att ge sig ut på cykel.  Vi har den stora lyckan att ha vänner med samma intresse som oss. Så för två helger sedan var det premiär för Holly på de svenska vägarna. Vi hade en toppentur, med sol och härligt sällskap.

Tack Jane och Kristoffer, tillsammans blir vi lite starkare!

Tack Jane och Kristoffer, tillsammans blir vi lite starkare!

I helgen körde jag intervaller. Det blev 5* 8:or och jag fick känna på att trycka i bågarna. Inte helt fräscha ben dock, då jag kvällen innan varit ute på långpass löpning 2,1 mil. Men idag tog jag en ny tur efter jobbet och efter lite justeringar så hittade jag den där känslan... det var sååå roligt, solen lyste från en blå himmel, 16 grader kl.17.00. Vitsipporna har börjat titta fram här och var och hela kroppen sprudlade av lycka. Tänk vad lite som krävs, för att få lite extra energi- för det är precis vad det gör.  Många undrar just det- var vi hittar den där energin att orka träna- men när du tagit steget ut och börjat på ett pass,  kommer den där härliga känslan av ny energi tillbaka. 

Hoppas vi ses där ute!

Njutning att vara ute på de svenska vägarna, när våren anländer!

Njutning att vara ute på de svenska vägarna, när våren anländer!

Skrivet av Maria Ekström