VINTERTRÄNING

Vinterträning för mig innebär att jag löser gymkort några månader. Mina löpintervaller blir på bandet inne i värmen och jag tränar upp styrka i främst bålen och benen. Det blir även lite övningar för överkroppen med mest fokus på mina dåliga axlar.

Vi har ett fint gym i Bjärnum bara 100 meter Hemifrån.

Vi har ett fint gym i Bjärnum bara 100 meter Hemifrån.

Eftersom det inte blir några längre cykelpass känns det som en möjlighet att köra lite fler kortare pass utan att det blir så många träningstimmar totalt. Men eftersom jag tycker det blir lite tajt att köra dubbla pass på kvällarna har jag börjat med en ny morgonrutin. Tre dagar i veckan går jag till gymmet kl 05:00. I början var det lite svårt att komma ur sängen och få upp momentum i den tidiga träningen och jag tyckte det var lite segt. Nu har jag hittat en bra sak som funkar för att komma igång. Jag blandar en halv flaska med en halv skopa Umara Inted och en halv skopa Umara Sport. Denna goda dryck ger mig en positiv känsla när klockan ringer och ögonen är tunga att öppna. Istället för att tänka Morgonträning/Trött så tänker jag Morgonblandning/Gott och sen går träningen av sig själv när jag fått min dryck. Så nu ser jag fram emot dessa tre dagar istället. Att jag sen är piggare och att resten av dagen känns så mycket bättre är ju också ett stort plus.

Det är inte så många på gymmet vid 05:30

Det är inte så många på gymmet vid 05:30

Vinterträning innebär också en hel del cykelträning på trainern. Att köra olika former av intervallpass på trailern tycker jag är helt ok och det känns som det ger mycket träningseffekt per investerad timma. Tyvärr blir det lite väl skarpt att köra intervaller på varje pass och det måste in något lugnare "rullpass" emellanåt. Dessa tycker jag mindre om. Kanske konstigt eftersom de är lätta och jag kan se en film samtidigt, men jag blir så uttråkad. Då föredrar jag hellre en dag som jag hade i veckan med styrketräning för benen på morgonen och sen hårda cykelintervaller på kvällen.

När det blir så här efter sista intervallen känns det bra. Ser ganska aero ut med.

När det blir så här efter sista intervallen känns det bra. Ser ganska aero ut med.

Mia såg också lite tagen ut.

Mia såg också lite tagen ut.