Säsongsvila

Säsongsvila.

Efter en lång säsong var jag grymt taggad inför att köra ur det sista ur kroppen i Bahrain, och sen var jag väldigt sugen på att ta lite välförtjänt vila från träningen.

Men som vanligt var jag än mer taggad att tävla igen efter lite återhämtning i finisherarea. Att börja snegla på proffsens tider och inse att det inte är så långt kvar kan nog få vilken "motionär" som helst att vilja träna mer o hårdare för att se hur nära det går att komma.

Mysiga stora kuddar i målområdet i Bahrain. Maten var såklart kebab.

Mysiga stora kuddar i målområdet i Bahrain. Maten var såklart kebab.

 

Krafterna var dock slut för tillfället och vila behövs ibland för att kunna utvecklas. Efter en vecka kändes det redan som jag slappat en månad Minst! Bestämde att jag skulle ge det en vecka till med lite lättare och enkla pass. Sen kom julhelgen med allt vad det innebär. Några pass blir det alltid även om det ska vara lite lugnare. Fördelen med vilan är att det finns tid att reflektera över året som varit, vad som var bra, mindre bra och vad som går att förbättra. Att fundera på framtiden, sätta upp nya mål och hitta den så viktiga motivationen till att fortsätta sträva efter nya utmaningar. Eftersom vi redan spikat två Ironman tävlingar nästa år och jag redan satt mina mål på dessa behöver jag inte tänka så mycket på just det. Något som ligger närmre till är att lägga upp en plan för hur jag ska nå dessa mål. Jag vet att jag behöver bli snabbare i simningen och den planen håller på att ta form. Cykel och löpfart är jag nöjd med nu ska jag bara få det att hålla dubbelt så långt utan att sakta för mycket. Bara att träna mer och längre kan ju tyckas, men riktigt så lätt är det ju inte när både jobb och familj ska vara med i beräkningarna. Det finns ytterligare en aspekt för oss som inte hållit på så länge och dessutom börjar komma upp lite i ålder. Kroppen ska hålla!! 

Att se nya platser och träffa nya härliga människor är en stor del av idrotten för oss.

Att se nya platser och träffa nya härliga människor är en stor del av idrotten för oss.

 

För min del ser jag både fram emot själva tävlingen där jag vill prestera och alla träningstimmar som leder fram till tävlingen. Att åka på träningsläger och träffa nya människor genom vårt gemensamma intresse är något som jag värderar väldigt högt. Om jag någon gång blir tvungen att välja tror jag att jag hellre väljer en veckas läger med positiva glada människor än en tävlingshelg. Motivation och mål måste inte alltid vara resultatinriktat.

Skrivet av Fredrik